Security doesn't exist, no system is safe

You are not logged in.

#1 2012-01-04 13:02:45

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Witam.

Moje wifi w laptopie, nagle dziwnie się zachowuje. Zawsze miałem bardzo dobry odbiór. Nieważne, gdzie byłem. Teraz nagle nie mam sygnału. Tylko wtedy, gdy jestem blisko routera z laptopem to mam sygnał.
Gdy podłączam za pośrednictwem kabla LAN wszystko działa dobrze. Zainstalowałem od nowa system i nadal nie działa, wszystkie sterowniki są aktualne. Czy ktoś może mi pomóc?

EDIT:
Próbowałem już z Netbookiem, i wszędzie mam sygnał Wifi

Last edited by Mirko (2012-01-04 13:04:42)

Offline

#2 2012-01-04 15:36:22

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Jaki masz system operacyjny i jakiego notebooka ?

Offline

#3 2012-01-04 15:42:01

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Jaki masz system operacyjny i jakiego notebooka ?

Mój laptop to Acer TravelMate 5760-2414G50Mnsk z systemem Windows 7 Home.

Offline

#4 2012-01-04 16:10:03

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Napisz dokładnie co zrobiłeś z notebookiem ze teraz ci nie działa
Napisz ostatnie momenty przed awarią

Offline

#5 2012-01-04 16:12:36

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Napisz dokładnie co zrobiłeś z notebookiem ze teraz ci nie działa

Naprawdę nic nie zrobiłem, siedzie z laptopem na fotelu codziennie.

krzysiek-mi wrote:

Napisz ostatnie momenty przed awarią

Siedziałem na fotelu, zostawiłem laptopa na stole i poszedłem spać, i dziś nie działa wifi.

Offline

#6 2012-01-04 16:18:50

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Uważam ze może być to problem techniczny
Sprawdź menadżer urządzeń i podaj wynik

Offline

#7 2012-01-04 16:19:27

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Uważam ze może być to problem techniczny
Sprawdź menadżer urządzeń i podaj wynik

A gdzie jest menadżer urządzeń?

Offline

#8 2012-01-04 16:22:35

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Start -> Panel sterowania -> system -> menadżer urządzeń
obrazek: http://www.vista.pl/upload/fck/foldery_ … dows/2.jpg

Offline

#9 2012-01-04 16:26:36

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Start -> Panel sterowania -> system -> menadżer urządzeń
obrazek: http://www.vista.pl/upload/fck/foldery_ … dows/2.jpg

Niestety nie mam możliwości wejścia w menadżer urządzeń bo pokazuje że potrzebuje konto administratora, ale niestety nie posiadam hasła.

Offline

#10 2012-01-04 16:55:34

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Masz możliwość zmiany uprawnień twojego konta
Myślałem ze to twój notebook

Offline

#11 2012-01-04 16:56:32

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Masz możliwość zmiany uprawnień twojego konta

Jak?

krzysiek-mi wrote:

Myślałem ze to twój notebook

To mój laptop, ale admin to mój tata.

Offline

#12 2012-01-04 16:58:03

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Zaloguj się jako admin i napisz sprawdź menadżer urządzeń
Napisz czy masz żółte trójkąty

Offline

#13 2012-01-04 16:59:26

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Zaloguj się jako admin

Jak? Jak nie znam hasła... Mój tata jest adminem laptopa.

Offline

#14 2012-01-04 17:00:53

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

A możesz hasło zmienić
Jak tak to napiszę ci jak to zrobisz

Offline

#15 2012-01-04 17:02:09

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

A możesz hasło zmienić
Jak tak to napiszę ci jak to zrobisz

Nie mam hasła na konto admina!!!
Nie mając dostępu do konto administratora nie zmienię mu hasła, logiczne...

Offline

#16 2012-01-04 17:04:09

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Nie prawda
W Windowsie można zmienić hasło admina z konta z ograniczonym dostępem

Chcesz abym ci napisał jak zmienić hasło Admina

Offline

#17 2012-01-04 17:05:27

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Nie prawda
W Windowsie można zmienić hasło admina z konta z ograniczonym dostępem

Chyba przestane używać windowsa O_O

krzysiek-mi wrote:

Chcesz abym ci napisał jak zmienić hasło Admina

No jestem ciekawy, napisz.

Offline

#18 2012-01-04 17:12:14

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Uruchom konsole MS-DOS
Wpisz w nim

net user *
sprawdzanie wszystkich konto w systemie

Jeżeli wiesz jak nazywa sie konto admina
wpisz
net user nazwa konta admina *
teraz wpisz nowe hasła
uważaj gdyż gwiazdki nie będą ci się pokazywały na ekranie
gdy będziesz wpisywał nowe hasło
enter
powtórz hasło

Offline

#19 2012-01-04 17:23:39

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Uruchom konsole MS-DOS
Wpisz w nim

net user *
sprawdzanie wszystkich konto w systemie

Jeżeli wiesz jak nazywa sie konto admina
wpisz
net user nazwa konta admina *
teraz wpisz nowe hasła
uważaj gdyż gwiazdki nie będą ci się pokazywały na ekranie
gdy będziesz wpisywał nowe hasło
enter
powtórz hasło

OMG, instaluje linuxa.
Dzięki za pomoc. Wole czuć się bezpiecznie na linuxie.
Przynajmniej nikt nie zmieni mi z konta user hasło do roota...

Offline

#20 2012-01-04 17:31:37

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Masz racje

Ja także wolę dystrybucje Linuksa
Jaka dystrybucje Linuksa instalujesz ?

Offline

#21 2012-01-04 17:44:02

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Masz racje

Ja także wolę dystrybucje Linuksa
Jaka dystrybucje Linuksa instalujesz ?

Na Desktop to Ubuntu, na Server Debian.

Offline

#22 2012-01-04 17:44:52

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Ubuntu 11.10 ?

Offline

#23 2012-01-04 17:45:55

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Ubuntu 11.10 ?

Tak. Ale z xfce zamiast gnome.

Offline

#24 2012-01-04 17:48:22

krzysiek-mi
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 18

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

Może Unity

Offline

#25 2012-01-04 17:51:09

Mirko
Significant
Registered: 2012-01-04
Posts: 32

Re: Dlaczego nie mam żadnego sygnału z mojego wifi?

krzysiek-mi wrote:

Może Unity

Omg, nieee, tylko xfce.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB